Руски сили влязоха в град Ракка, бившата столица на халифата

...
Руски сили влязоха в град Ракка, бившата столица на халифата
Коментари Харесай

Руснаците влязоха в бивша крепост на ИДИЛ в Сирия след изтеглянето на US военните

Руски сили влязоха в град Ракка, някогашната " столица " на " халифата " на " Ислямска страна " в Сирия, запълвайки за следващ път вакуума, основан след решението на президента Доналд Тръмп да изтегли американските войски от Северна Сирия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Телевизия " Звезда " на съветското министерство на защитата сподели фрагменти, на които съветски бойци, посрещнати от сирийски деца, разтоварват от камиони пакети с филантропична помощ, на които написа " Русия е с вас ".

Преди две години Ракка беше преввзета от американските войски и съдружниците им - управляваната от сирийските кюрди коалиция, и това беше най-голямата победа в акцията на Вашингтон против ИД в Сирия. Откакто Тръмп ненадейно разгласи евакуиране на американските сили, Москва бързо навлиза в регионите, където преди действаха американските войски.

Цитиран от организация РИА " Новости " чиновник на съветското министерство на защитата сподели, че в Ракка съветските военни раздават филантропична помощ, а военни лекари оферират здравна помощ на жителите.

Работата по почистване на града от отломките и прочистването от мини и бомби не е завършила, също така има дефицит на чиста вода, медикаменти и храна, добави той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР