Руски сили се опитаха да превземат града през първата фаза

...
Руски сили се опитаха да превземат града през първата фаза
Коментари Харесай

Виталий Кличко: Киев планира да изгради още укрепления, тъй като все още има риск от руска атака

Руски сили се пробваха да завладяват града през първата фаза на пълномащабната инвазия, почнала през февруари 2022 г, само че се отдръпнаха, откакто се сблъскаха с яростна украинска опозиция.

 

Градоначалникът Виталий Кличко означи, че Киев ще задели 800 гривни (21,74 милиона долара) за създаване на укрепления и други незабавни военни потребности.

 

" Киев е и ще бъде предпочитана цел номер едно за врага ", уточни в свое известие в " Телеграм " ръководителят на военната администрация на града Сергий Попко.

 

Руски сили са завладяли обширни територии в източната и в южната част на страната и към този момент няма непосредствени признаци те да възнамеряват още една офанзива против украинската столица, осведоми Ройтерс. Киев обаче е честа цел на офанзиви с ракети и дронове. При последното нахлуване през вчерашния ден двама души изгубиха живота си.

 

Кличко добави, че ще внесе за разглеждане и друга корекция в градския бюджет, предвиждаща да бъдат заделени 300 милиона гривни за потребностите на украинските въоръжени сили.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР