Руски сайт забърка цар в странен сюжет, при който Москва

...
Руски сайт забърка цар в странен сюжет, при който Москва
Коментари Харесай

Руски сайт забърка Сакскобургготски в странен сюжет за 22 тона злато от Русия

Руски уебсайт забърка цар в чудноват сюжет, при който Москва отхвърля да му възвърне 22 тона злато, които той в действителност в никакъв случай не е желал. Списанието “Аргументи и обстоятелства ” се базира на решение на Европейския съд по правата на индивида, предава.

Според интерпретацията на изданието България има право да желае 22 тона злато и 50 тона сребро от Москва. Те са били трансферирани на Русия през 1960 година от управляващите у нас против това Съюз на съветските социалистически републики да изплати заемите ни на западни страни. В материала съветската медия твърди неправилно, че Симеон II е американски жител. Както и че е изискал да му се върнат с изключение на дворците и горите и златните активи, платени на Съюз на съветските социалистически републики. В Европейски съд по правата на човека обаче семейство Сакскобургготски има искания към България единствено за парцели.
 Дежавю: 20 години по-рано Симеон II завоюва националната обич с думите: смяна, честност и вяра Дежавю: 20 години по-рано Симеон II завоюва националната обич с думите: смяна, честност и вяра
Речта на Симеон Сакскобургготски, с която той влезе в политиката на 6 април 2001 година, а два месеца по-късно завоюва парламентарните избо...

“Аргументи и обстоятелства ” отбелязва, че Конституционният съд на България по предложение на българското държавно управление е взел решение за възобновяване на царската благосъстоятелност. След това било належащо да се одобри специфичен закон, регламентиращ съответен лист на имуществото на някогашния монарх. Според съветската медия законодателният акт трябвало да отразява, че активите, платени от Съюз на съветските социалистически републики през 1960 година, са царска благосъстоятелност, което значи, че те подлежат на връщане. Изданието прибавя, че българският парламент под разнообразни предлози почнал да забавя приемането на закона за собствеността.

Руснаците настояват, че Европейският съд за правата на индивида е изискал от българското държавно управление да одобри закона. При сходна догадка щяло да стане ясно, че златото и среброто - напълно или отчасти, принадлежат на царя. Руски специалисти са уверени, че Европейски съд по правата на човека няма право да преглежда сходни разногласия, защото това не е стопански арбитраж. И допълват че, Москва има приоритет на националното законодателство пред интернационалното.

Като “фалшиви вести ” дефинираха цялата обява доближени до царя. А посредством канцеларията на Симеон II юрист Михаил Екимджиев, който съставлява царя и сестра му Мария Луиза в Страсбург, изясни, че делото им касае единствено противозаконния мораториум на Народното събрание и в него няма нищо, обвързвано със злато. Става въпрос за наложения през 2009 година от Народно събрание мораториум върху царските парцели, с който му беше неразрешено да се разпорежда и да ги експлоатира. Той засягаше най-много горите в Рила. Европейският съд по правата на индивида призна, че страната е нарушила правото му на благосъстоятелност и на обективен развой, и даде 6 месеца на държавното управление и царя, с цел да се схванат какво обезщетение ще получи за материалните вреди, които са му породени. Морални вреди самият Сакскобургготски не претендира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР