Руски съд задържа 23-годишна жена по подозрение в реабилитация на

...
Руски съд задържа 23-годишна жена по подозрение в реабилитация на
Коментари Харесай

Руски съд задържа жена за обида на паметник от Втората световна война

Руски съд задържа 23-годишна жена по съмнение в „ реабилитация на нацизма “, откакто снимала видео, осмиващо монумент, отдаден на Сталинградската борба от Втората международна война, заяви през вчерашния ден локалният клон на съветския Следствен комитет.

Жената е изправена пред до пет години затвор,

в случай че бъде наказана за закононарушението, което е разказано частично като „ разпространяване на информация, изразяваща явно пренебрежение към обществото за дните на военната популярност “.

Във видеото, снимано през юли 2023 година, тя стои под „ Родината зове “, 85-метрова скулптура на жена, размахваща меч, и имитира допиране на гърдите на фигурата, до момента в който се смее.

Следственият комитет сподели, че арестуваната жена е „ направила аморални и цинични дейности, оскърбяващи признака на твърдостта на руския народ по време на Великата отечествена война “, терминът, който Русия употребява за Втората международна война.

Властите образуваха наказателно дело, откакто тя разгласява видеото в Instagram. Впоследствие тя избяга от Русия и беше оповестена за търсене.

Жената е задържана тази седмица на московско летище при завръщането си в Русия

и е арестувана в предварителния арест до 9 март. Дата за процеса против нея не е оповестена.

Паметникът е ситуиран на рид с аспект към Волгоград – прочут в руско време като Сталинград – и е част от триптих в чест на една от най-кръвопролитните борби на войната и решителната руска победа против нацистите.

Съветският съюз претърпява над един милион жертви по време на борбата, която продължава от август 1942 година до февруари 1943 година

Руският президент Владимир Путин съпостави войната в Украйна – която той показва като защитителен ход против Запада, който съгласно него се стреми да раздели Русия – с предизвикването, пред което е изправена Москва, когато Адолф Хитлер нахлува в Съветския съюз през 1941 година

 

 

Източник: Ройтерс, U.S. News & World Report / Превод:

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР