Руски съд призна лекарката Анастасия Василиева, лекувала и подкрепяла критика

...
Руски съд призна лекарката Анастасия Василиева, лекувала и подкрепяла критика
Коментари Харесай

Руски съд ограничи свободата на лекарка, помагала на Навални

Руски съд призна лекарката Анастасия Василиева, лекувала и подкрепяла рецензия на Кремъл Алексей Навални, за отговорна в нарушение на разпоредбите за сигурност по отношение на ковид и й наложи едногодишни ограничавания, съобщи Ройтерс.

Василиева, която управлява профсъюза " Лекарски алианс ", беше приета за отговорна, че е призовавала хората да се включат в митинг по-рано тази година с искане за освобождение на Навални от пандиза, добавя Българска телеграфна агенция.

Властите дефинираха държанието й като безконтролно и нелегално, поради наложената поради ковид възбрана за осъществяване на огромни публични събирания.

Според Василиева обвиняването е било политически стимулирано.

Съдът забрани на лекарката да пътува отвън Москва, да излиза от вкъщи си през нощта или да участва на всеобщи прояви. Тя би трябвало да се регистрира два пъти месечно пред държавен контрольор.

Съдебното решение не й не разрешава да употребява своя мобилен телефон или интернет - сходно ограничаване й беше наложено, до момента в който се водеше делото против нея.

Василиева лекуваше Навални през 2017 година, когато той получи химически изгаряния на дясното око, откакто беше атакуван от проправителствени деятели. Тя го поддържа обществено след арестуването му по-рано тази година по обвинявания в нарушение на условно освобождение. Впоследствие връзките й с неговия екип се скапаха, откакто доста от сътрудниците му избягаха в заточение, отбелязва Ройтерс.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР