Руски съд призна днес за виновен намиращия се в затвора

...
Руски съд призна днес за виновен намиращия се в затвора
Коментари Харесай

Руски съд обяви Навални за виновен за измама

Руски съд призна през днешния ден за отговорен намиращия се в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални по обвинявания в заграбване. Това може да докара до доста удължение на присъдата му.

„ Навални е направил машинация - кражба на имущество от проведена група “, съобщи арбитър Маргарита Котова, заяви кореспондент на Агенция Франс Прес, участвал на процеса.

Навални, най-яростният вътрешен критик на президента Владимир Путин, беше вкаран в пандиза предходната година по остарели обвинявания в машинация, откакто оцеля след нахлуване с нервнопаралитичния сътрудник „ Новичок “, за което беше упрекнат Кремъл.

Процесът беше по спомагателни обвинявания в заграбване и пренебрежение към съда, а Навални беше съден в затворническата колония край Москва, където към този момент излежава присъда от две години и половина.

Навални се яви в спонтанния съд, а публицистите следиха процеса посредством видеовръзка.

Разследващите упрекнаха Навални, че е откраднал за персонални потребности дарения на стойност, възлизаща на няколко милиона $, които са били предоставени на политическите му организации.

Отравянето на Навални през 2020 год. с „ Новичок “ - създадено от военните нервнопаралитично вещество, и неговият арест при завръщането му от рехабилитация в Германия предходната година провокираха остро наказание в чужбина, както и наказания, наложени от западните страни.

След ареста му политическите организации на Навални в цялата страна бяха оповестени за „ екстремистки “ и закрити, а доста основни помощници избягаха от Русия, опасявайки се от правосъдно гонене.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР