Руски съд потвърди лишаването от свобода на репортера на Wall

...
Руски съд потвърди лишаването от свобода на репортера на Wall
Коментари Харесай

Репортерът на Wall Street Journal Евън Гершкович ще остане в руски затвор поне до 30 март

Руски съд удостовери лишаването от независимост на репортера на Wall Street Journal Евън Гершкович във вторник и отхвърли последната му тъжба, което значи, че журналистът ще остане в съветския затвор минимум до 30 март, оповестява Journal.

Русия залови Гершкович на 29 март 2023 година, до момента в който той правеше репортаж в Екатеринбург, и го упрекна в шпионаж. Гершкович, държавното управление на Съединени американски щати и Wall Street Journal отхвърлят ​​обвиненията в шпионаж и той беше разгласен за непозволено арестуван от администрацията на Байдън. Всичките му обжалвания са му отказани и е изправен пред евентуално наказание.

„ Еван Гершкович се яви през днешния ден в Московския градски съд, където още веднъж беше отхвърлена тъжба за непозволеното му задържане “, се споделя в изказване на вестника. „ Измина съвсем една година от несправедливия арест на Евън за това, че не е правил нищо повече от работата си, и всеки ден, който той остава в пандиза, е безсъвестна офанзива против свободната преса. Евън е публицист...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР