Руски съд отложи процеса за разглеждане по същество на иска

...
Руски съд отложи процеса за разглеждане по същество на иска
Коментари Харесай

Руски съд отложи процеса за забрана на дейността на организациите на Навални

Руски съд отсрочи процеса за разглеждане всъщност на желае на прокуратурата организациите на опозиционера Алексей Навални да бъдат оповестени за екстремистки в Русия. Според последователи на опозиционера задачата на тази мярка е да се заглуши гласът му посредством оповестяване на цялото му придвижване отвън закона, съобщи Франс прес.

След едночасово съвещание на Московския градски съд процесът, който се води при закрити врата, бе отсрочен за 9 юни. Според адвокатския екип " Команда 29 " ( " Екип 29 " ), който пази въпросните организации, обвиняването е показало нови причини, изискващи това отсрочване. " Получихме шест нови некласифицирани тома и доста повече категоризирани като секретни ", изясни юрист Иван Павлов на излизане от съда.

Утре в съветския парламент на първо четене ще се състои разискване на законопроект, забраняващ на хората, участващи в " екстремистки " групи, да бъдат депутати. Текстът е направен преди парламентарните избори през септември, в които разчитат да вземат участие последователи на Навални. Самият той няма право да взе участие и от януари е в пандиза.

Прокуратурата изиска в средата на април няколко организации, свързани с опозиционера, да бъдат оповестени за " екстремистки ", което ще повлече след себе се тежки присъди затвор за неговите сподвижници. В края на февруари Алексей Навални беше наказан на две години и половина затвор по дело за измами от 2014 година, като присъдата е считана от мнозина за политически стимулирана.

Офисите на организациите на опозиционера и домовете на негови сътрудници са били постоянно обискирани през последните години, а Фондът за битка с корупцията (ФБК) към този момент е категоризиран като " задграничен сътрудник ", стъпка, която цели да заглуши гласа му, както споделя самият Алексей Навални.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР