Руски съд отхвърли иска на майката на опозиционния активист Алексей

...
Руски съд отхвърли иска на майката на опозиционния активист Алексей
Коментари Харесай

Ищец може да бъде само починалият. Руският съд отхвърли иск на майката на Навални

Руски съд отхвърли желае на майката на опозиционния деятел Алексей Навални за несъответстващи медицински грижи за сина ѝ. Това заяви в четвъртък от сътрудникът на Навални Иван Жданов .

Искът на Людмила Навална беше против наказателната колония в Сибир , в която. Според решението на съда в град Лабитнанги правата на Людмила Навална по никакъв метод не са нарушени от личния състав на колонията в Харп , а като просител по делото може да работи единствено самият умрял Алексей Навални.

Новината идва на фона на против подкрепящи съветския опозиционер руснаци.

" Алексей неведнъж е завеждал правосъдни каузи против колониите за неосигуряване на здравна помощ. Исковете му са били отхвърляни. Сега, когато беше погубен, искът е отхвърлен на роднините му с подигравателни формулировки ", написа Жданов.

Алексей Навални умря на 16 февруари в затворническа колония със непоколебим режим в полярното населено място Харп. Сътрудниците му споделят, че той е бил погубен и упрекват за гибелта му съветския президент Владимир Путин .

Федералната работа за осъществяване на наказванията в Русия твърди, че Навални е умрял по естествени аргументи - ненадейно му е станало неприятно и реанимационните ограничения са били несполучливи. Точната причина за гибелта му не е известна. Не са известни и детайлностите по правосъдния иск, подаден от майката на Навални.

Роднините на Алексей Навални подадоха тъжба и за закононарушение по член за корист с тялото на умрелия. В нарушаване на откритите периоди, тялото на Навални дълго време не беше излъчено на майка му. Съдбата и на това заявление към момента не е известна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР