Руски робот ще преподава физика, химия, биология и роботика на

...
Руски робот ще преподава физика, химия, биология и роботика на
Коментари Харесай

Руски робот ще преподава физика и химия на деца в Норвегия

Руски робот ще преподава физика, химия, биология и роботика на деца в Норвегия, сподели пред РИА Новости шефът по развиването на компанията производител Олег Кивокурцев.
Роботът с име Промобот към този момент е почнал работа в детския теоретичен център „ VilVite “ в норвежкия град Берген. Неговият изкуствен интелект е конструиран да дава данни от учебници и образователни пособия за учители. Промобот приказва два езика: норвежки и британски.
 Роботи ще сложат завършек на употребата на животни в увеселителните паркове Роботи ще сложат завършек на употребата на животни в увеселителните паркове
Учени от основаната в Калифорния софтуерна компания Edge Innovations сътвориха робот-делфин, който в бъдеще може да размени живите жи...
Основният профил на робота е физиката. В центъра на „ VilVite “ се намира единствения атракцион-центрофуга в Европа. Във връзка с това роботът може да изясни на децата какво е центробежна мощ или по какъв начин работи законът за опазване на силата.
Според Кивокурцев, не е належащо да се опасяваме от цялостна замяна на учителите с роботи. " Образованието е една от най-важните сфери на взаимоотношение сред хората. Образованието е може би главното достижение на човешкото общество и човек би трябвало да поддържа контрола върху образованието на бъдещите генерации.
Роботите ще станат основните помощници на учителите. Те са справедливи, безпристрастни, в никакъв случай не се уморяват, само че роботите не могат изцяло да заместят учителите “, сподели източникът.
Компанията „ Промобот “, най-големият производител на самостоятелни сервизни роботи в Русия, Северна и Източна Европа, е учредена през 2015 година в Перм. Промоботовете се употребяват като админи, промоутъри, консултанти, гидове и консиержи, заместващи или допълващи човешките чиновници.
 Робот, висок близо 25 метра, притегля погледите в Япония (ВИДЕО) Робот, висок близо 25 метра, притегля погледите в Япония (ВИДЕО)
Великанският хуманоид наподобява на робот от " Mobile Suit Gundam ", известен ефирен сериал от края на 70-те години на предишния век, и...
Роботите-промоботи към този момент работят в Музея за модерна история на Русия, МФЦ, Сбербанк, летище Балтимор-Вашингтон, Дубай Мол. Всички артикули на компанията са създадени и създадени в Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР