Руски резервисти са въоръжавани и с лопати, а причината е,

...
Руски резервисти са въоръжавани и с лопати, а причината е,
Коментари Харесай

Изпратили руски резервисти на щурм с лопатки в Украйна?

Руски резервисти са въоръжавани и с лопати, а повода е, че има дефицит на муниции, заяви английското министерство на защитата, представено от Би Би Си.

В края на февруари резервисти описаха, че им е било подредено да нападат украинска позиция, " въоръжени единствено с огнестрелни оръжия и лопати ", обясниха от министерството.

Според разузнаването лопатата е известна като MPL-50. Инструментът е планиран през 1869 година и не е бил доста изменен.

" Способността на общоприетия окопен инструмент MPL-50 (малка пехотна лопата - б. р.) да предизвиква гибел или съществено увреждане е прекомерно митологизирана в Русия ", прибавят те.

От военното министерство показват, че скорошни доказателства свидетелстват, че е налице увеличение на случаите на непосредствен пердах в Украйна. Ведомството прибавя, че евентуално има по-малка поддръжка с артилерийски огън, тъй като Русия изпитва дефицит на муниции.

Британското министерство на защитата разгласява всеки ден сводки за развоя на военните дейности през цялото време на войната на Русия в Украйна през февруари предходната година, в опит да се опълчи на съветския разказ, съобщи bTV. Кремъл отхвърля английската информация и я разказва като агитация.

Според Лондон един от резервистите е декларирал, че не е квалифициран " нито физически, нито психически ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР