Руски ракети са унищожили украинска военна инфраструктура в удара срещу

...
Руски ракети са унищожили украинска военна инфраструктура в удара срещу
Коментари Харесай

Русия: Ракети Калибър са унищожили военна инфраструктура на пристанище Одеса

Руски ракети са унищожили украинска " военна инфраструктура " в удара против пристанището на Одеса, което е основно за износа на зърно, разгласи през днешния ден говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, представена от Агенция Франс Прес.

Вчерашния удар пристигна, откакто Киев и Москва подписаха основно съглашение след месеци на договаряния, което има за цел да облекчи надвисналата световна хранителна рецесия, отбелязва организацията.

" Ракети " Калибър " са унищожили военна инфраструктура на пристанището на Одеса с високоточен удар ", написа в профила си в Телеграм Захарова в отговор на думите на украинския президент Володимир Зеленски, че разговорът с Москва става неплатежоспособен след офанзивата.

Захарова добави, че вследствие на удара е погубен украински боен катер.

Руските сили са унищожили украински боен транспортен съд и доставени от Съединените щати противокорабни ракети " Харпун " в украинското пристанище Одеса, заяви на собствен ред представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от Интерфакс.

Украинските военни към този момент предизвестиха през вчерашния ден, че съветските удари по пристанището в Одеса заплашват договорка, подписана единствено едвам ден по-рано за деблокиране на износа на зърно от черноморските пристанища и облекчение на дефицита на зърно в международен мащаб, породен от войната.

По-рано Турция разгласи, че Русия е отрекла да е правила ракетна офанзива.

Обществената телевизия Суспилне, представена от Ройтерс, се базира на информация на украинската войска, която споделя, че ракетите не са улучили зоната за предпазване на зърно в пристанището и не са предизвикали обилни вреди.

А министърът на инфраструктурата Александър Курбаков написа във Facebook, че продължава техническата подготовка за износа на селскостопански артикули от пристанищата на страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР