Руски представител призова ООН да изключи Естония от своите редове,

...
Руски представител призова ООН да изключи Естония от своите редове,
Коментари Харесай

Русия иска ООН да изключи Естония


Руски представител прикани Организация на обединените нации да изключи Естония от своите редове, заяви РИА Новости.

Призивът пристигна от заместител – ръководителя на Комисията по обучение и просвета към Държавната дума Борис Чернишов. Той е неудовлетворен от думи на естонския президент Керсти Калюлайд.

По-рано Калюлайд съобщи, че проучването на съветски език в учебните заведения съставлява опасност за естонските език и просвета. Чернишев напомни, че страната е изгубила от глобите против Кремъл, поради прекъсването на вноса на рибата килка.

„ Всички тези, които желаят да ненавиждат съветския език и съветската просвета, желаят да смажат един от най-великите езици. Те могат да се озоват освен на подсъдимата пейка в Хагския арбитражен съд, само че да се озоват и пред съда на историята. Моля да изключите Естония от редиците на Организация на обединените нации, защото със своите дейности тя насажда фашизъм и злоба към рускоговорящото население. Мисля, че налагането на глобите против Естония от страна на Организация на обединените нации ще бъде вярна мярка “, съобщи Чернишев.

Според наредбите на Организация на обединените нации, страна може да бъде изключена от организацията единствено при редовно нарушение на разпоредбите от устава. До в този момент това не се е случвало.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР