Руски охранител „разкраси“ безценно произведение на изкуството, пишат световните медии.

...
Руски охранител „разкраси“ безценно произведение на изкуството, пишат световните медии.
Коментари Харесай

Охранител „разкраси“ безценна картина – нарисувал ѝ очички с химикалка


Руски охранител „ разкраси “ скъпо произведение на изкуството, пишат международните медии. Той решил да нарисува очички с писалка на картина, на която фигурите нямат лица.

По време на визитата си в центъра Йелцин в Екатериненбург през декември двама туристи забелязали дребни кръгли очички, нарисувани с писалка, върху картината „ Три фигури “ на Анна Лепорская. Авангардното произведение на изкуството съставлява три фигури в нереален жанр без лица.

Въпросният охранител единствен пазел скъпата творба. След определяне на „ разкрасяването “ той бил уволнен и против него е почнало престъпно следствие.

Мотивите на мъжа към момента не са ясни, само че се допуска, че е изпаднал в „ миг на полуда “. Мъжът може да получи сериозна санкция за действието си, както и три месеца затвор.

Картината „ Три фигури “ била дадена назаем на музея. Сега следва реставрацията ѝ, което може да коства 250 000 рубли. При инспекция от експерти било открито, че химикалката е пробила най-горния пласт багра.

Лепорская е руски актьор, като е най-известна за дизайните на здания, изложения и с рисуването си. Нейни произведения могат да бъдат открити в доста от огромните музеи в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР