Руски официални лица се присъединиха към други страни в изразяването

...
Руски официални лица се присъединиха към други страни в изразяването
Коментари Харесай

Забележката на Израел относно ядрената опция повдига „огромен брой въпроси“: Русия

Руски публични лица се причислиха към други страни в изразяването на угриженост по отношение на забележките на израелски младши министър, който наподобява изрази неприкритост на концепцията Израел да извърши нуклеарен удар против Газа, заявявайки, че това повдига „ голям брой въпроси “.

Реакцията на Москва пристигна във вторник, дни откакто министърът на наследството Амихай Елияху сподели по време на радио изявление, че нуклеарният вид ще бъде „ един от методите “ за справяне с Газа, намеквайки, че освен Израел има нуклеарни оръжия – нещо, което страната в никакъв случай не е признавала – само че също по този начин е подготвена да ги употребява.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Израелските медии: Между контузията и гнева Путин анулира ратификацията от Русия на контракта за възбрана на нуклеарни опити Русия твърди, че е изстреляла ракета " Булава ", способна да носи нуклеарно тестване, от нова подводница Американската нуклеарна подводница предлага проява на мощ в Близкия изток завършек на списъка

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху в профил в неделя министъра от крайнодясна партия в съдружното държавно управление и от съвещанията на кабинета „ до второ разпореждане “.

Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, сподели, че главният проблем е, че наподобява Израел е признал, че има нуклеарни оръжия.

„ Въпрос номер едно – става известно, че чуваме публични изказвания за съществуването на нуклеарни оръжия? “ Захарова сподели, представена от държавната осведомителна организация РИА.

Ако е по този начин, сподели тя, тогава къде са Международната организация за атомна сила и интернационалните нуклеарни инспектори?

Федерацията на американските учени пресмята, че Израел има към 90 нуклеарни бойни глави.

В понеделник Съединените щати осъдиха мненията на Елияху като „ изцяло неприемливи “.

„ Продължаваме да имаме вяра, че е значимо всички страни в този спор да се въздържат от омразна изразителност “, сподели на брифинг заместник-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател.

Забележките също провокираха наказание от целия арабски свят и Иран прикани за бърз интернационален отговор.

„ Съветът за сигурност на Организация на обединените нации и Международната организация за атомна сила би трябвало да подхващат незабавни и непрекъснати дейности за разоръжаване на този безчовечен режим и режим на апартейд “, сподели иранският външен министър Хосеин Амирабдолахиан в обществените медии в понеделник. „ Утре е късно “, разгласява той на X.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР