Руски официални лица и МО твърдят, че въоръжена диверсионна група

...
Руски официални лица и МО твърдят, че въоръжена диверсионна група
Коментари Харесай

„Антитерористична“ операция в Белгород: Москва твърди, че въоръжени саботьори са влезли от Украйна, Киев-отрича

Руски публични лица и МО настояват, че въоръжена " диверсионна " група е минала от Украйна и е нападнала Белгородска област в Русия. Според Москва става въпрос за въоръжени саботьори, които са влезнали от украинска територия. Руската войска е ликвидирала диверсионната група, заяви представителят на военното министерство на Русия Игор Конашенков. Той сподели, че са убити повече от 70 души, а четири бронирани машини и пет пикапа са били унищожени.

Официален Киев изрично отхвърля да има нещо общо и че съветски жители от две паравоенни организации стоят зад нахлуването.

Властите оповестиха, че в ход е антитерористична интервенция. В поредност от постове в Telegram губернаторът на съветската област, която граничи с Украйна, разгласи, че през нощта са били осъществени набези с дронове, като са били ударени две къщи.

Жителите на съветската област Белгород са напуснали домовете си и са призовани да не се връщат към момента, написа Би Би Си.

Междувременно Дмитрий Медведев назова причинителите на нахлуването в Белгородска област " главорези ", които " би трябвало да бъдат изтребени като плъхове ", съобщи РИА " Новости ".

" Що се отнася до тези главорези, иначе не мога и да ги нарека, въпреки че могат да бъдат характеризирани по разнообразни способи. Въпросът се състои само в това, какво да вършим с тях? Те би трябвало да бъдат просто унищожени като плъхове и даже да не бъдат вземани в плен ", сподели Медведев.

" Каквото и да приказват в Киев за това, че те нямат отношение към диверсионни нападения от подобен жанр, всичко това са неистини, несъмнено, безусловно ", сподели той в отговор на въпрос на ТАСС дали Украйна може да бъде освободена от отговорност за нападението в Белгородска област поради обстоятелството, че то е било осъществено от съветски жители.

" Отговорност за това носи киевският режим и в последна сметка неговите спонсори оттатък океана, т.е. Вашингтон и страните от Европейски Съюз, дружно с включили се страни като Англия и други. Това е тяхна отговорност, директна и непосредствена ", заключи Медведев.

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР