Руски официален представител обяви, че морето край отдалечения полуостров Камчатка

...
Руски официален представител обяви, че морето край отдалечения полуостров Камчатка
Коментари Харесай

Морски същества измират в екологична катастрофа в Далечния Изток на Русия

Руски формален представител разгласи, че морето край отдалечения полуостров Камчатка може да е било нечисто с токсични химикали , откакто интернационалната природозащитна огранизация " Грийнпийс " предизвести за " екологична злополука " за морския живот, осведоми " Франс прес ".

" Грийнпийс " разказва по какъв начин морската вода край далечния източен полуостров е трансформирала цвета и миризмата си, а " стотици " мъртви морски същества, в това число тюлени, октоподи и морски таралежи, са изхвърлени на плаж с черен пясък, известен измежду туристите.

Тестовете към локалните заливи и плажове са посочили над позволените равнища на фенол и петролни артикули , прецизираха районните управляващи.

Експертите проверяват дали това е обвързвано с " разливи на някакви токсични субстанции ", съобщи губернаторът на региона Владимир Солодов.

38-годишният губернатор сподели, че на следващия ден инспекторите ще ревизират два военни полигона на Камчатка, които могат да са виновни.

" Има опасения; ще проверим това изцяло на следващия ден ", означи той.

Замърсяването на водата стана ясно в края на предишния месец, откакто локални сърфисти оповестиха, че страдат от парене на очите и споделиха, че водата е трансформирала цвета си и е придобила присъщ аромат.

Солодов сподели, че сърфистите са получили леки изгаряния на роговиците.

Той добави, че водолазите са удостоверили гибелта на морски същества и замърсяването наподобява е било публикувано в необятен регион.

Тестовете върху вода на река, вливаща се в залива, демонстрираха, че тя не надвишава законовите граници.

Инспекторите по околната среда и специалистите от изследователския център по риболовство и океанография бяха настроени да продължат тестванията.

Девственият полуостров е известна дестинация за авантюристичен туризъм с изобилието от дива природа и живи вулкани.

Грийнпийс съобщи, че се е свързал с държавни екологични наблюдаващи, въоръжените сили и прокуратурата с молба за неотложно следствие.

Прокурорите и следователите оповестиха, че ще извършат инспекции дали е осъществено закононарушение, само че не са разкрили никакви констатации.

Министерството на изключителните обстановки съобщи, че употребява лодки и безпилотни летателни апарати за наблюдаване на бреговата линия, само че добави, че " не се вижда замърсяване ".

Инцидентът се случи, когато управляващите приканиха туристите да не посещават жив вулкан на Камчатка, предупреждавайки, че изригването може да е неизбежно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР