Руски офицер от силите за сигурност, избягал от страната си

...
Руски офицер от силите за сигурност, избягал от страната си
Коментари Харесай

Осъдиха на 6 г. затвор офицер, избягал от Русия заради несъгласие с нахлуването в Украйна

Руски офицер от силите за сигурност, избягал от страната си поради противоречие с нахлуването в Украйна, беше наказан на 6,5 години затвор, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомителния уеб страница " Тайга инфо ".

Майор Михаил Жилин от Федералната работа за защита е бил приет за отговорен в дезертиране и нелегално секване на границата от съд в град Барнаул. Освен това той е бил лишен от офицерското си звание, прибавя Българска телеграфна агенция.

Чиновник в съда в Барнаул удостовери по телефона за Ройтерс, че Жилин е бил наказан, само че отхвърли да даде повече информация.

Жилин, който работел по връзките в обект за сигурност в Сибир, избягал в Казахстан предходната година, откакто Русия разгласи мобилизационна акция. Той пресякъл нелегално границата през гориста околност, а брачната половинка и децата му минали през контролнопропускателен пункт. Жилин изискал статут на емигрант в централноазиатската страна, само че молбата му била отхвърлена и управляващите там не му разрешили да замине за Армения.

Казахстан го съобщи на Русия предходната година, което докара до признаването му за отговорен в дезертиране - рядко срещан случай за офицер от силите за сигурност.

Стотици хиляди руснаци избягаха от родината си поради мобилизацията предходната година и доста от тях отидоха в Казахстан. Но за разлика от тях Жилин е имал достъп до информация, считана за загадка, заради работата си в службата, отговаряща за сигурността на съветския президент Владимир Путин. Затова Москва е желала да го върне, сподели фамилията му предходната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР