Руски наемници от частната група Вагнер изместват държавните власти в

...
Руски наемници от частната група Вагнер изместват държавните власти в
Коментари Харесай

Франция обвини Русия, че нейни наемници изместват властта в африканска държава

Руски наемници от частната група " Вагнер " изместват държавните управляващи в и " изземват данъчните функционалности ", съобщи френският външен министър Жан-Ив льо Дриан, представен от " Франс прес ".

" Когато те обхванат в една страна " q те правят огромен брой нарушавания, изнудвания и от време на време даже заместват държавните управляващи на страната, съобщи министърът в предаване по канал " Франс 5 ". Той уточни като образец протичащото се в Централноафриканската република, където съгласно него, " с цел да могат да получават възнаграждение, те изземват данъчните функционалности на страната ".

Франция се опълчва изрично на идването на групата " Вагнер " в Мали, където се чака те да образоват локалните въоръжени сили и да подсигуряват защитата на държавното управление, напомня Агенция Франс Прес.

Париж към този момент предизвести преходното държавно управление на страната, че наличието на " Вагнер " ще сложи под въпрос френското военно наличие. " Това е изцяло несъвместимо с метода, по който ние си представяме битката против тероризма в Мали ", акцентира Льо Дриан.

Париж подозира частната група наемници, че работят от името на Кремъл тук-там, където Москва не желае да обявява публично наличието си. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР