Руски медии и световни агенции обобщават в числа данните за

...
Руски медии и световни агенции обобщават в числа данните за
Коментари Харесай

115 убити, 140 ранени, 4 деца сред жертвите: Атентатът в Crocus City Hall в Москва в числа

Руски медии и международни организации обобщават в цифри данните за нападението в Crocus City Hall в Подмосковието, осъществено нощес по време на концерт на съветската група " Пикник ".

До 115 набъбна броят на жертвите съгласно съветския Следствен комитет. 140 са ранените съгласно Министерството на здравеопазването. 4 деца са измежду убитите.

В лечебни заведения са 121 ранени. От тях 60 са в тежко положение. Сред ранените има 3 деца.

Задържаните за нападението са 11, оповестява Федералната работа за сигурност. От тях 4 са директно забъркани, съобщи Ройтерс.

93 Killed in Moscow Concert Attack; Four Suspects Arrested
— InsiderGH.com (@insiderghnews)
Десетки са били избавителните екипи пратени на мястото на нещастието. Над 600 донори са откликнали още в първия час след апела на здравните управляващи да дадат кръв за потърпевшите в нападението.

Повече от 140 са ранени в Crocus City Hall, съгласно Федералната работа за сигурност. Белият дом споделя, че работи, с цел да разбере повече за обстановката, а Украйна отхвърли да е забъркана в офанзивата.

В евакуацията на хората в Crocus City Hall участваха екипите за незабавно деяние и пожарникари, а комплексът, в който се намира концертната зала, се претърсваше от съветските Сили за бързо реагиране, от Мобилния отряд със особено предопределение и от съветската национална армия Росгвардия.

Около една трета от постройката на комплекса е била обхваната от пожар при нападението. Около 13 000 квадратни метра повърхност е била засегнатата от пламъците. 160 тона вода са били употребявани от хеликоптерите, участващи в гасенето на пожара. Покривът на комплекса е съвсем напълно рухнал. Към 00:55 ч. московско време пожарът е локализиран, само че към 06:00 ч. московско време в постройката към момента е имало огнища на пламъци, показва ТАСС.

Crocus City Hall е концертна зала в град Красногорск, в Подмосковието, ситуирана в бизнес центъра " Крокус " при станцията на московското метро " Мякинино ". Сградата е благосъстоятелност на „ Крокус груп “ на предприемача Араз Агаларов. Комплексът има 7 етажа с обща повърхност от 38 000 квадратни места. Залата Crocus City Hall е с 6200 места, напомня Асошиейтед прес. В комплекса има зали с общо над 9500 места, добавя ТАСС. Той е открит на 25 октомври 2009 година, показва съветската новинарска организация

Реакцията на управляващите на нападението в Москва и Русия включваше засилени ограничения за сигурност на четирите московски летища, разединение на Червения площад, усилване на ограниченията за сигурност по гарите в Москва, анулация на всеобщи мероприятия в Москва и Московска област. Засилване на ограниченията за сигурност и в други  субекти на Русия, като Дагестан, Северна Осетия, Татарстан и други

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР