Руски , която прекъсна комуникацията със самолет, предоставящ помощ за

...
Руски , която прекъсна комуникацията със самолет, предоставящ помощ за
Коментари Харесай

От руската хакерска атака срещу НАТО не страда алиансът, а спасителната операция за земетресението в Турция и Сирия

Руски, която прекъсна връзката със аероплан, предоставящ помощ за земетресението на Турция и Сирия , съгласно отчети, оповестяват " Индипендънт " и " Телеграф ". 

Групата Killnet - обвързвана с Русия хакерска група - пое отговорност за (DDos), засягащи уеб страницата на НАТО.

Способностите за стратегически въздушен превоз (SAC), мултинационална организация, която разчита на поддръжката на НАТО за обезпечаване на филантропични въздушни транспорти , също беше наранена. SAC оказва помощ за превозването на съоръжение за търсене и избавяне до региони, наранени от опустошителното земетресение.

Съобщава се, че организацията не е съумяла да комуникира със аероплан C-17, до момента в който е бил в полет заради спиране на мрежата, макар че се схваща, че в никакъв случай не е губила изцяло контакт със самолета.

" Ние нанасяме удари по НАТО ", написа в един от каналите си в Telegram хакерската група , която има за цел да попречи на военни и държавни уеб страници на страни, които поддържат Украйна.

DDos се стремят да създадат машина или мрежов запас недостъпни за потребителите посредством краткотрайно или безкрайно спиране на услугите на хост, обвързван към мрежа.

Официален представител на НАТО удостовери, че има кибератака , която докара до спиране на уеб страницата на Щаба на специфичните интервенции на НАТО и други свързани уеб страници за няколко часа.

Потвърждавайки офанзивата на хакерите, чиновник на НАТО разяснява, че  " киберекспертите на НАТО интензивно се занимават с случай, засягащ някои уеб страници на НАТО. НАТО постоянно се занимава с кибер произшествия и приема киберсигурността доста съществено ".

Говорейки на конференция, свикана преди срещата на министрите на защитата, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг добави, че алиансът е разположил спомагателни защитни ограничения от неделя.

" По-голямата част от уебсайтовете на НАТО действат обикновено. Някои уеб страници на НАТО към момента имат проблеми с наличността, само че нашите механически екипи работят за възобновяване на цялостния достъп ", сподели той.

Повече от 33 000 души починаха при земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер, което удари елементи от Турция и Сирия предишния понеделник. Очаква се жертвите да се усилят.

Ръководителят на Организация на обединените нации за филантропична помощ Мартин Грифитс разказа земетресението като " най-лошото събитие от 100 години в този район " и предвижда, че броят на жертвите може да се удвои.
 Броят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия надвишава 33 000 души
Броят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия надвишава 33 000 души

Нови данни за трагедията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР