Руски космически обект в ЕвпаторияСлед 2014 г. Черно море е

...
Руски космически обект в ЕвпаторияСлед 2014 г. Черно море е
Коментари Харесай

Каква е причината за нарасналото присъствие на американски ВМС в Черно море


Руски галактически обект в Евпатория

След 2014 година Черно море е на път да стане „ американско езеро ”. Вчера, след втория опит, разрушителят James Williams съумя да влезе в пристанището на Одеса. В началото на месеца корабът беше на задача в Червено море, след това в Джеда в Саудитска Арабия – въобще американските моряци не скучаят. Не скучае и съветската брегова защита. Почти през цялата година МВФ на Съединени американски щати поддържа наличие в Черно море, което напущат съвсем единствено за съблюдаване на Конвенцията от Монтрьо.

Чести посетители са и разследващите самолети P-8A Poseidon, посрещани с нужното внимание и непокътнат обичаен етикет от съветските изтребители.   Американските кораби от Шести флот (щаб Неапол) несполучливо играят роля за проява на мощ. Те не са никаква опасност за Русия – „ самичък войнът не е боец ”. Морското разузнаване захвана на радиолокационните екрани „ Джеймс Уилямс ” още като мина Босфора. При това корабите на Съединени американски щати се държат възпитано, съблюдават педантично всички морски правила и не дават мотив да се окажат на дъното на Черно море.  

За сметка на това ръководещите в Украйна имитират, че спят здрав сън под чадъра на американския унищожител „ Джеймс Уилямс ”. Шега ли е: над съня им бди въоръжен „ до зъби ” 154-метров американски унищожител с две пускови противоракетни установки от системата „ Иджис ” с общо 96 ракети; може също по този начин да носи крилати ракети Tomahawk (Томахоук), ЗУР RIM-66 SM-2 „ Стандарт-2 ” и „ Стандарт-3 ”, противоподводни RUM-139 ASROC, противокорабни ракети Harpoon.   Властите в Киев си затварят очите, че Съединени американски щати им оказват само алегорична поддръжка, без да нервират „ мечката ”. Каквото и да приказват политиците и да пишат американските медии, безусловно никой в Съединени американски щати не желае война с Русия.  

Дребни и незначителни обстоятелства са, че Съединени американски щати доставят на Украйна патрулни катери вид Island (Айлънд), оказват консултантски услуги и построяват действен център в Очаков в устието на Днепър (150 км от Крим).   Русия на собствен ред също се приготвя за посетители. Черноморският флот е заздравен с нови кораби и подводници, с морска авиация, образувана е сухопътна войскова формация и е основана дивизия за Противовъздушна отбрана. На най-западната точка в Крим на нос Тарханкут е ситуиран на бойно дежурство радиолокационният комплекс 55Ж6М „ Небо-М ”, кадърен да открива аеродинамически и балистични обекти на дистанции 400 км.

Според началника на съветския Генщаб групировката е „ самодостатъчна ”, можеща да работи безусловно независимо.   Крим има стратегическо значение освен за Черноморския флот. В проектите на Русия влиза рационализация на разположените там подразделения на Космическите войски. Предстои разполагането на нос Херсонес край Севастопол на високоточния радар „ Воронеж-СМ ”, предупреждаваща за ракетно нахлуване.   Американската интензивност в Черно море е изцяло аналогична на активността в Балтийско море и по-конкретно против Калининградска област. Преди всичко ги интересува дислокацията на средствата и системата за ръководство на Противовъздушна отбрана и ПРО. Засега Съединени американски щати го вършат в границите на интернационалните правила и следва да им се дава отговор по този метод.

Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР