Руски кораби са открили огън по плавателните съдове на украинските

...
Руски кораби са открили огън по плавателните съдове на украинските
Коментари Харесай

Какво се случва: Руски военни атакуваха и превзеха украински кораби, проля се кръв

Руски кораби са разкрили огън по плавателните съдове на украинските Военноморските сили при излизането им от Керченския пролив, оповестява unian.net, базирайки се на информация от пресслужбата на Военноморски сили на Украйна.

Съобщава се за ранени, само че броят им не се прецизира, добавя Блиц.

„ След като напуснаха зоната от 12 благи, катер на Федералната работа за сигурност на Руската федерация е разкрила огън против група плавателни съдове на украинския флот. Повреден е дребен брониран артилерийски катер „ Бердянск ".Той загуби курс, има ранени. Оръжията са употребявани за поразяване ", се споделя в публикуваното известие.

Междувременно, базирайки се на източник в украинското отбранително министерство, InfoResist оповестява, че руснаците са завладяли три кораба на украинските Военноморски сили. Бронираните танкери „ Бердянск ” и „ Никополь ” и  буксирът „ Яна Капу ” са били завладяни.

Руснаците са ги взели на буксир. Екипажите и на трите плавателни съда са в корабите.

Във връзка със създалата се обстановка президентът на Украйна Петро Порошенко привиква съвещание на Военния кабинет. То ще стартира в 22:00 часа локално време, заяви  Александър Турчинов.
 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР