Руски конвой с военна техника се движи към Харков, съобщиха

...
Руски конвой с военна техника се движи към Харков, съобщиха
Коментари Харесай

Голяма руска военна колона се движи на юг в Украйна

Руски ескорт с военна техника се движи към Харков, оповестиха украински медии. Конвоят с дължина над 12 км е бил видян благодарение на сателитни фотоси на компанията Маxar в Източна Украйна, съобщи Си Ен Ен.

По-рано украинският Генщаб заяви, че съветските сили са се пробвали да пробият защитата край Изюм и да откриват надзор над Мариупол.

Руски сили са унищожили ескорт украински бронирана техника и противовъздушно съоръжение, съобщи Ройтерс, базирайки се на Интерфакс.

„ Хеликоптери Ка-52 са унищожили оръжие и военна екипировка на въоръжените сили на Украйна ", се споделя в известие на съветското министерство на защитата.

Не излиза наяве къде е била осъществена офанзивата, украинската войска не е удостоверила към момента информацията за удара.

Според разследващи данни на английското министерство на защитата за обстановката в Украйна съветските сили не престават да нападат инфраструктурни цели, като остава висок рискът цивилни жители да пострадат.

Посочва се също, че в отговор на огромните загуби, които понасят, съветските сили се пробват да попълнят редиците си с личен състав, който не е на дейна работа от 2012 година, а също и с бойци от непризнатия район Приднестровие в Молдова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР