Руски компании ще построят газопровод и две електроцентрали в Република

...
Руски компании ще построят газопровод и две електроцентрали в Република
Коментари Харесай

Русия строи газопровод и 2 елцентрали в Сърбия

Руски компании ще построят газопровод и две електроцентрали в Република Сръбска, която е съставка на Босна и Херцеговина.

Това заяви сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик пред националната телевизия на Република Сръбска след диалозите си с съветския президент Владимир Путин в границите на Международния стопански конгрес в Петербург, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.

" Потвърдихме решимостта си да построим газопровод и на негова основа две електроцентрали - в региона на Приедор и наоколо до Баня Лука. Газовите електроцентрали ще доставят с електрическа енергия региона, който има потребност от нея ", съобщи сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина.

Додик е разказал на Путин за построяването на руско-сръбска черква, както и за съдействието в региона на медицината.

Политикът е съобщил на съветския водач, че против него и обкръжението му са наложени наказания от страна на Съединени американски щати, което в допълнение усложнява обстановката преди идните на 2 октомври избори.

Според Додик в отговор Владимир Путин го е поканил да пристигна още веднъж в Русия през септември, с цел да обсъдят настоящи планове. " Ще има опция да продължим този диалог, който беше изпълнен с неприкритост и схващане ", сподели Додик.

По-рано Милорад Додик благодари на съветския президент за цената на съветския газ, като акцентира, че енергийните запаси от Русия нямат опция.

В края на 2021 година Додик съобщи, че се е договорил с Путин да резервира съществуващата цена на газа за Република Сръбска на към 290 $ за 1000 кубични метра.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР