Руски кинолози опровергаха съществуването на генетична вражда между кучетата и

...
Руски кинолози опровергаха съществуването на генетична вражда между кучетата и
Коментари Харесай

Кинолози опровергаха генетичната вражда между кучетата и котките

Руски кинолози опровергаха съществуването на генетична омраза сред кучетата и котките и при положително образование, тези животни прелестно могат да си съжителстват , написа организация РИА Новости.

Една от аргументите за възникването на спорове сред тези домашни любимци е битката за територии. По думите на ръководителя на съветската киноложка асоциация Владимир Голубьов, съществува и разлика в характерите на тези типове, която въздейства върху техните връзки.

" Котките не обичат тяхното персонално пространство да бъде нарушавано. За разлика от тях кучетата са стайни животни и възприемат всички хора от семейството и останалите като членове на своето семейство. Поради тази причина шаровците постоянно жадуват за другарство.

За да се изградят приятелски връзки сред кучета и котки Владимир Голубьов поучава те да бъдат настанявани по едно и също време в дома, до момента в който са още дребни . Ако не съществува такава опция, тогава е редно на по-възрастното животно да бъде показано мъничето. Така ще бъде по-вероятно то да го схване като своя рожба и да го пази.

За да привикнат едно към друго животните би трябвало да бъдат запознавани последователно. Най-добре е изначало да бъдат настанени в разнообразни стаи или да бъде заградена територията сред тях. Така на котките могат да бъдат предоставени " горните етажи " на квартирата - по полиците и шкафовете и да се придвижват свободно. Писаната може да бъде пускана на пода, когато кучето е на разходка и тя може да свикне с непознатата миризма. При запознанство не би трябвало да се позволява кучето да гони котката, и тя да бъде принудена под паника да се крие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР