Руски журналист бе освободен днес, след като прекара 10 дни

...
Руски журналист бе освободен днес, след като прекара 10 дни
Коментари Харесай

Руски журналист бе освободен след 10 дни в затвора заради протест

Руски публицист бе освободен през днешния ден, откакто прекара 10 дни в пандиза поради солов митинг в Москва, съобщи Франс прес.

Иля Азар е и опозиционен народен представител в градския парламент на столицата. Задържането на 35-годишния Азар в края на предишния месец провокира митинги, предава Българска телеграфна агенция.

"Благодаря на всички за вашата поддръжка, само че основното е да поддържаме нашето право да демонстрираме спокойно ", написа съветският публицист на своята Facebook страница. Азар, който е специфичен сътрудник на опозиционния вестник "Новая газета ", разяснява, че "за жал, нещата (в Русия) се утежниха още повече, що се отнася до (правовата държава) ".

Журналистът бе задържан след солов митинг в поддръжка на някогашния служител на реда Владимир Воронцов, който работи по случаи на нарушавания на правата на индивида от страна на правоохранителните органи, само че самият той е обект на правосъдно гонене по обвинявания, които съгласно него са изцяло изфабрикуван. Азар в началото бе наказан на 15 дни затвор, като след това присъдата му бе понижена на 10 дни, напомня Франс прес.

Агенцията отбелязва, че соловите акции в този момент са настояща форма на митинг в Русия, защото за тях не е належащо авансово позволение от управляващите. В случая с Азар обаче полицията реши, че той е нарушил ограничаващите ограничения в Москва за прекъсване на разпространяването на новия ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР