Руски хакери удариха сайта на прокуратурата, Милева: Ударът идва 24

...
Руски хакери удариха сайта на прокуратурата, Милева: Ударът идва 24
Коментари Харесай

Руски хакери атакуваха сайта на прокуратурата, Милева: Ударът идва 24 часа след „Магнитски“


Руски хакери удариха уеб страницата на прокуратурата, Милева: Ударът идва 24 часа след „ Магнитски “. Хакерска офанзива против уеб страницата на прокуратурата, като по първична информация офанзивата идва от Русия, съобщи Сийка Милева.
Неуспешна хакерска офанзива на интернет
страницата на прокуратурата е направена в събота, оповестиха от държавното обвиняване. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева също удостовери информацията.

„ Първоначалната информация сочи, че и в тази ситуация се касае за хакерска офанзива с източник Руската Федерация.
Малко преди 13 часа към уеб страницата на
прокуратурата са регистрирани опити за по едно и също време влизане, многокротно преизпълнен открития предел “, съобщи Милева.

„ Прокуратурата неотложно ще се самосезира и ще разпореди осъществяването на инспекция на ДАНС и ГДБОП. Очакваме службите за сигурност да си свършат работата и след привършване на инспекциите
да рапортуват материалите в прокуратурата
за преценка има ли задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане “, гласи още позицията на Милева.

Малко преди 13.00 часа към уеб страницата на държавното обвиняване са регистрирани опити за по едно и също време влизане, неведнъж преизпълнен открития предел. След засичането на DDoS офанзивата, администраторите на уеб страницата са присъединили спомагателни отбрани,
които не са разрешили блокирането на страницата.
Хакери са откраднали през 2022 година рекордните 3,8 милиарда $ под формата на криптоактиви. Информация за несполучливата хакерска офанзива се появи в Телеграм-канал на съветски IT-специалисти и хакери.
Преди три месеца уеб сайтът на българската прокуратура
беше още веднъж нападнат, като тогава отговорност за офанзивата пое съветската хакерска група KillNet. Лидерът на групата разгласи за личен зложелател и основния прокурор Иван Гешев.

Сайтът на прокуратурата сега е наличен и действа обикновено.
Прави усещане, че хакерската офанзива идва по-малко от 24 часа
след оповестяването на новите наказания по световния закон “Магнитски ”, свързани и със зловредното съветско въздействие. Това декларира представителят на основния прокурор Сийка Милева.

„ Знаете добре, че във връзка с две от глобените лица има импортирани обвинителни актове. Румен Овчаров е обвиняем, има присъда на две инстанции.
По отношение на Николай Малинов е импортиран
обвинителен акт в Софийски градски съд за шпионаж в интерес на Русия “, разяснява тя. Първоначалната информация сочи, че и в тази ситуация се касае за хакерска офанзива с източник Руската Федерация.



„ В Национална следствена служба се води разследване за корупция, в което се събират доказателства за съпричастност и на други две глобени лица.
В този смисъл прокуратурата вижда в налагането
на глобите и поддръжка от нашите евроатлантически сътрудници в напъните ни да се противопоставяме на зловредното съветско въздействие против Република България и района “, акцентира още Милева.
Още в понеделник прокуратурата ще изиска
от ГДБОП, ГДНП, ДАНС, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, Агенция по вписвания и други държавни органи да дават наличната при тях информация във връзка с лицата, включени в листата “Магнитски ”, допълва представителят на основния прокурор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР