Руски хакер, издирван от САЩ чрез ФБР и Интерпол, е

...
Руски хакер, издирван от САЩ чрез ФБР и Интерпол, е
Коментари Харесай

В Банско арестуваха руски хакер, издирван от САЩ - готви се екстрадиция

Руски хакер, търсен от Съединени американски щати посредством ФБР и Интерпол, е бил задържан в Банско. Днес Благоевградският областен съд взе мярка за процесуална насила „ краткотрайно задържане “ за период до 60 дни по отношение на мъжа с букви Д. Е., оповестиха от институцията.

Това значи, че руснакът остава в ареста, до момента в който дойдат публично документите по настояването за екстрадицията му. 34-годишният руснак е бил арестуван в Банско още на 10 юни, оповестява локалното издание „ Струма “. Антимафиоти от ГДБОП и служители на реда от ПУ на Министерство на вътрешните работи в града са провели съвчестната интервенция. След оперативна разработка те са го разкрили в коуъркинг пространство - място за взаимна работа, на което се събират хора на свободна процедура, от дребни компании или така наречен цифрови номади.

Арестуваният работи за интернационална компания, показват още от съда. Руснакът е търсен от Съединени американски щати за наказателно гонене по импортиран против него обвинителен акт за осъществени компютърни закононарушения на територията на Окръжния съд на Съединени американски щати за Южния окръг на Калифорния. Той е издирван от ФБР и Интерпол като „ изключително рисков “. Мъжът се е подвизавал из цяла Европа с разнообразни самоличности. Търсен е от над 10 страни.

Определението на Окръжен съд - Благоевград за краткотрайното задържане на съветския жител може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд - гр. София в тридневен период. В случай на тъжба или митинг, делото е планувано за 21 юни 2022 година от 10 ч.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР