Руски губернатор обвини днес украинските въоръжени сили, че са нанесли

...
Руски губернатор обвини днес украинските въоръжени сили, че са нанесли
Коментари Харесай

Трима ранени при украински удари по руско село до границата

Руски губернатор упрекна през днешния ден украинските въоръжени сили, че са нанесли удари по село покрай границата сред двете страни, ранявайки трима локални поданици, заяви Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че не може да удостовери тези изказвания по самостоятелен път.

За момента украинската страна не е коментирала тази информация.

" Трима души бяха ранени. Един към този момент е изписан и се лекува при домашни условия. Две дами са в болница, под грижите на квалифицирани лекари. Нараняванията им са приблизително тежки “, сподели губернаторът на съветската Белгородска област Вячеслав Гладков. Той добави, че над 30 къщи са понесли вреди, а електроснабдяването и газоподаването ще бъдат възобновени през идващите няколко часа.

Руските управляващи оповестиха по-рано през днешния ден, че Белгородска област е била подложена на обстрел от украинска страна и е изумено село Головчино.

Южният съветски район, който съгласно управляващите към този момент няколко пъти е бил подлаган на обстрел от началото на войната в Украйна на 24 февруари, граничи със северната украинска Харковска област, където се водят боеве, показва ДПА.

По-рано този месец Русия упрекна Украйна в нахлуване с хеликоптери против петролна база в Белгород, за което Киев не пое отговорност, както и за обстрел на села и ракетен удар по склад за боеприпаси, напомня Ройтерс.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР