Руски гражданин на име Александър Вечерко от Хабаровския край е

...
Руски гражданин на име Александър Вечерко от Хабаровския край е
Коментари Харесай

Руски гражданин арестуван за даряване на криптовалута на украинската армия

Руски жител на име Александър Вечерко от Хабаровския край е бил задържан за хипотетично даряване на криптовалути в поддръжка на украинската войска.

Той е упрекнат , че е дал незнайно количество криптовалути посредством трета страна в Украйна, което съгласно Федерална работа за сигурност (ФСБ) е разрешило на врага да закупи съоръжение като очила за нощно виждане, муниции и медикаменти.

ФСБ смята дейностите на Вечерко за държавна измяна, което води до неговия арест и идно правосъдно произвеждане.

Случаят акцентира уязвимостта на обществените криптовалути в продължаващата война с Украйна. Спекулира се, че Вечерко не е употребявал монети, насочени към отбрана на персоналните данни, като Monero или ZCash, които оферират засилено прикриване на транзакциите и отбрана на персоналните данни.

Вместо това той евентуално е употребявал токен или монета с обществени преводи, което дава опция на ФСБ да наблюдава средствата. ФСБ може да е разкрила доказателства, предполагащи, че получателят на средствата е служил като канал за дарения, предопределени за украинската войска.

Публичните блокчейн вериги като Биткойн , Етериум и Cardano работят транспарантно с псевдонимизирани участници. Въпреки че транзакциите са кодирани благодарение на криптографски детайли, самоличността на участниците може да бъде декриптирана, което разрешава следене от страна на органите.

Токенът, за който се подозира, че е бил употребен в този случай, е USDT , който може да бъде публикуван в голям брой вериги като Tron и Етериум.

Анализаторите следят доста нарастване на размерите на търговия с рубли/USDT в Binance по време на неотдавнашния хипотетичен опит за прелом, което демонстрира желание към постоянни монети, обвързани с щатския, по време на рецесия.

От началото на спора Украйна е получила над $70 милиона под формата на дарения в криптовалути, употребявани най-вече за поддръжка на армията и даване на филантропична помощ. За улеснение на тези дарения украинското държавно управление сътвори платформи за набиране на средства в криптовалути, в това число формалния уеб страница на Министерството на цифровата промяна и организацията с нестопанска цел Come Back Alive.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР