Руски дипломат ще бъде изгонен от Норвегия след ареста на

...
Руски дипломат ще бъде изгонен от Норвегия след ареста на
Коментари Харесай

Норвегия изгони руски дипломат

Руски посланик ще бъде изпъден от Норвегия след ареста на норвежки жител по съмнение, че е предал значима информация на непозната страна. Това заяви в сряда телевизионната компания Ner-ko, като се базира на норвежкото външно министерство.

" Информирахме съветския дипломат, че служителят на съветското посолство е личност нон грата и ще бъде помолен да напусне Норвегия. Това е по този начин, тъй като той извърши дейности, които не подхождат на статута и ролята му на посланик ", обявиха от външното министерство.

Преди десетина дни Словакия изгони трима чиновници от съветското посолство в Братислава, като ги упрекна, че " дейностите им са били несъвместими с Виенската спогодба за дипломатическите връзки ".

В началото на юни 2020 година Чехия разгласи двама души от съветското посолство в Прага за личност нон грата. Причината за експулсирането им е слух, който чиновник на посолството е популяризирал за планувано нахлуване с отрова против трима политици в чешката столица.

В последните дни на януари т.г. България разгласи съветски посланик (първи секретар в посолството на Русия в София) за личност нон грата, а член на техническия личен състав на дипломатическата задача за неприемливо лице.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР