Руски депутат от Комунистическата партия беше обвинен в противозаконен лов,

...
Руски депутат от Комунистическата партия беше обвинен в противозаконен лов,
Коментари Харесай

Руски депутат комунист беше обвинен в убийство на лос

Руски народен представител от Комунистическата партия беше упрекнат в незаконен лов, тъй като прострелял лос, заяви юристът му пред кореспонденти, съобщи Асошиейтед прес.

Критикът на Кремъл Валерий Рашкин, 66-годишен народен представител от компартията в долната камара на съветския парламент, беше задържан през октомври, откакто съгласно полицията в багажника на автомобила му е бил открит мъртвец на лос, а той не е показал позволение за лов.

Рашкин, който в началото отхвърли да е стрелял по лоса, по-късно си призна, че е умъртвил животното, само че съгласно него доколкото му е било известно не бил направил нищо незаконно.

Висшият проверяващ орган в Русия изиска от съда да наложи вечерен час на Рашкин и да му бъде неразрешено да напуща дома си сред 23:00 и 07:00 часа заран.

Адвокатът му Константин Лазарев сподели, че на Рашкин няма да му е разрешено и да поддържа връзка с други лица, забъркани в тази ситуация, съобщи организация РИА " Новости ".

Парламентарният имунитет на Рашкин беше лишен предишния месец, поради повдигнатите обвинявания. Ако бъде приет за отговорен, може да му бъде наложена санкция от до 1 милион рубли (13 615 долара) и да бъде наказан на до пет години затвор.

Според основния прокурор Игор Краснов, против Рашкин са повдигнати и административни обвинявания за шофиране в нетрезво положение и отвод да се подложи на медицински обзор, до момента в който от него се излъчвала " остра миризма на алкохол ".

Някои съветски медии настояват, че обвиняванията против Рашкин са повдигнати поради честите му рецензии на Кремъл и поддръжката му за водача на опозицията Алексей Навални - най-видният критик на президента на Русия Владимир Путин, който е в пандиза.

През септември Рашкин беше един от няколкото комунисти, които мощно стачкуваха против хипотетичните измами на изборите в Москва по време на локалния и парламентарния избор в Русия.

В свое изявление пред законодатели в четвъртък Рашкин настоя, че обвиняванията против него са политически стимулирани и е преследван поради битката си за " почтени избори, която нервира управляващите ".

Главният прокурор Краснов отхвърли за обвиняванията да има политическа мотивация.

Комунистическата партия публично е в съпротива против Кремъл, само че гласоподава съгласно неговите стремежи по основни политики. Някои наблюдаващи настояват, че е допустимо водачът на Комунистическата партия Генадий Зюганов безмълвно да е подкрепил обвиняванията против Рашкин, който той счита за дестабилизираща фигура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР