Руски атлет, участващ в игрите в Пьонгчанг под олимпийски флаг,

...
Руски атлет, участващ в игрите в Пьонгчанг под олимпийски флаг,
Коментари Харесай

Руснак под Олимпийски флаг е дал положителна допинг проба

Руски спортист, участващ в игрите в Пьонгчанг под олимпийски байрак, е дал  проба, която сочи „ евентуално нарушаване на антидопинговите правила “, заяви пред съветските медии представителят на делегацията на руснаците.

Получихме публично съобщение от МОК за допустимо нарушение на антидопинговите правила, сподели Константин Виборнов. Той отхвърля към този момент да заяви името на спортиста и спортната дисциплинираност, в която се състезава, защото още не е отворена втората му проба за допинг, което би трябвало да стане през идващите 24 часа, предават РИА Новости, Интерфакс и ТАСС. Според западни медии евентуално става дума за мелдоний – препарата, поради който бе осъдена тенисистката Мария Шарапова.

Руският олимпийски комитет беше отхвърлен от МОК поради разразилия се допинг-скандала под покровителството на страната. На Русия беше отказано правото да взе участие с националния си тим на Олимпиадата в Южна Корея. 168 съветски спортисти получиха покана за присъединяване в Пьонгчанг в персонално качество, под флага на МОК.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР