Руски акаунти в Туитър пуснали почти 45 000 съобщения за

...
Руски акаунти в Туитър пуснали почти 45 000 съобщения за
Коментари Харесай

Руски Туитър акаунти промотирали Брекзит, коментира Таймс

Руски сметки в " Туитър " пуснали съвсем 45 000 известия за Брекзит в границите на 48 часа за референдума от предходната година , пробвайки се да повлияят на противоречие по време на гласуването за овакантяване Европейския съюз, оповестява The Times.

" Таймс " цитира проучване от университета " Суонси " и Калифорнийския университет в Бъркли , които съгласно него демонстрират, че в дните преди гласуването на 23 юни, сметки основани в Русия, пускали известие за Брекзит.

" Таймс " оповестява, че множеството от известията предизвикват хората да гласоподават за Брекзит, въпреки че някои от тях упорстват за оставане в Европейски Съюз. Цитират То Фам, един от създателите на публикацията, като разяснява, че " главният извод е, че ботовете са били употребявани съзнателно и са имали въздействие ".

 Мей към Путин: Знаем какво вършиме, няма да стане!
Мей към Путин: Знаем какво вършиме, няма да стане!

Тя насочи към Кремъл най-острите рецензии...

Изследването наблюдава 156,252 съветски акаунта, които загатват #Brexit, в това число един, Svetal1972, който разгласява 92 туита сред 20 и 24 юни, в това число апел към Англия, " направете 23 юни нашият Ден на Независимостта ".

Много от известията наподобява идват от автоматизирани сметки, известни като ботове или от киборг сметки, които са мощно автоматизирани, само че имат някакво човешко присъединяване.

В референдума от 23 юни 2016 година 17,4 милиона гласа или 51,9 % от подадените гласове поддържаха напускането на Европейски Съюз, до момента в който 16,1 милиона гласа, или 48,1% от подадените гласове поддържаха Европейски Съюз.

Русия неведнъж отхвърли намесата в Брекзит. Руски представители настояват, че Западът подклажда антируска нервност към хипотетичното присъединяване на Москва в президентските избори в Съединени американски щати и в Брекзит.

 Русия
Русия " скочи " на Мей след рецензиите към страната

Лондон също се стреми нападателно към водачество

В Обединеното кралство, парламентарна комисия желае Марк Зукерберг да даде информация за всяка платена активност от съветски " Facebook " сметки свързани с референдума на Европейски Съюз и националните избори през 2017 година

Британският министър председател Тереза ​​Мей упрекна Русия в интервенция в изборите и съобщи, че държавното управление ще резервира уговорката си за отбрана на Европа след Брекзит. " Ще предприемем нужните дейности за противопоставяне на съветската активност " , сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР