Руската застрахователна компания Ингосстрах съобщи днес, че не планира да

...
Руската застрахователна компания Ингосстрах съобщи днес, че не планира да
Коментари Харесай

Руска застрахователна компания отказва договори на танкерите, блокирани на входа на Босфора


Руската застрахователна компания " Ингосстрах " заяви през днешния ден, че не възнамерява да предлага контракти за застраховка на нови клиенти, които може да изгубят застрахователното си покритие, обезпечено им от интернационалните компании, откакто на 5 декември влязоха в действие глобите против търговията с съветски нефт, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Европейският съюз не разрешава от 5 декември вноса по море на недопечен нефт с генезис от Русия. През февруари стопира и импортът на съветски петролни артикули. Европейски Съюз също по този начин не разрешава на компании и физически лица от Евросъюза да обезпечават финансови, брокерски, спедиторски и застрахователни услуги при превозване на съветски недопечен нефт до други страни, в случай че той е закупен на цена от над 60 $ за барел.

Турските морски управляващи оповестиха предишния четвъртък, че ще продължат да блокират петролните танкери, който минават през техните териториални води, без да разполагат с съответни застраховки. Те дефинираха като рутинна процедура инспекциите на корабите за съществуването на годни застрахователни контракти. В резултат на дейностите им в региона на Босфора се образува скупчване на петролни танкери. 

Откакто влязоха в действие новите регулации, едвам един петролен танкер, застрахован от " Ингосстрах ", е съумял да премине, откакто е показано писмо от застрахователя, отбелязва Ройтерс.

" Не желаем и няма да осигурим краткосрочна застрахователна отбрана за кораби, блокирани на входа на Босфора поради новите турски разпореждания ", разгласи " Ингосстрах ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР