Руската ядрена енергетика няма да бъде включена в 11-ия пакет

...
Руската ядрена енергетика няма да бъде включена в 11-ия пакет
Коментари Харесай

Руската ядрена енергетика и търговията с диаманти няма да бъдат включени в 11-ия пакет от санкции на ЕС

Руската нуклеарна енергетика няма да бъде включена в 11-ия пакет от наказания против Русия, който Европейски Съюз приготвя, заяви почитан дипломатически източник пред публицисти в Брюксел. Това се прави, тъй като страни като България и Финландия към момента са свързани с съветския нуклеарен бранш. Двете страни обаче подхващат съществени стъпки за понижаване на тази взаимозависимост, съобщи дипломатът.

В 11-ия пакет няма да има и наказания върху търговията с съветски диаманти - мярка, на която се опълчва най-много Белгия.

И двете тематики обаче ще бъдат обсъждани на срещата на Г-7 в Хирошима, Япония, която стартира на следващия ден. Очаква се тематиката с следенето на съветските диаманти да бъде упомената и в заключенията от срещата, в която ще вземат участие и Урсула фон дер Лайен, и Шарл Мишел.



Посланиците на страните от Европейски Съюз в Брюксел към момента разискват 11-ия пакет от наказания, който е ориентиран най-много към опитите за заобикалянето им от европейски компании и от трети страни. Все още няма реализирано единодушие по пакета, чака се министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз да продължат разискванията на глобите на срещата си в понеделник в Брюксел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР