Руската военна операция в Украйна се развива по план. Основните

...
Руската военна операция в Украйна се развива по план. Основните
Коментари Харесай

Русия: Военната операция в Украйна се развива по план

Руската военна интервенция в Украйна се развива по проект. Основните задания по време на първия стадий са изпълнени като цяло. Това съобщи на брифинг в министерството на защитата първият заместник-началник на Генералния щаб на съветската войска Сергей Рудской, съобщи БНР.

За повторно от началото на бойните дейности преди месец военното ведомство изнесе данни за загубите на съветските въоръжени сили - 1351 починали и 3825 ранени съветски военнослужещи. Според Сергей Рудской загубите на украинската войска и националната армия надвишават 14 000 души. По думите му бойната авиация и противовъздушната защита на Украйна са изцяло унищожени, военноморските сили са престанали да съществуват, а по-голямата част от Донбас е освободена.

Рудской добави, че съветската войска е блокирала Киев, Харков, Чернигов, Суми и Николаев и управлява напълно Херсонска и по-голямата част от Запорожска област. Според него същинската цел на западните оръжейни доставки не е да поддържат Украйна, а да я въвлекат в нескончаем боен спор. Той предизвести, че Москва ще реагира неотложно по съответния метод, в случай че на Киев бъдат доставени бойни самолети и системи за противовъздушна защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР