Руската военна мобилизация продължава да създава абсурди, след като жена

...
Руската военна мобилизация продължава да създава абсурди, след като жена
Коментари Харесай

Руските абсурди нямат край: Майка на дете, починало на 3 г., получи военна призовка на негово име

Руската военна готовност продължава да основава парадокси, откакто жена от Екатеринбург получи призовка за наборна работа на нейния наследник - умрял на 3-годишна възраст още през 2009 година

Детето на име Сергей се ражда недоносено и страда от голям брой тежки болести - в това число хидроцефалия и детска церебрална парализа.

Семейството му се бори да го избави от самото му раждане, само че заболяването поставя завършек на живота му през 2009 година

Майката Анастасия Черноскутова споделя пред медията E1, че едвам е намерила сили, с цел да продължи да живее след загубата на сина си.

Изненадващо, съвсем 14 години по-късно тя получава военна призовка на негово име по пощата.

Покойният Сергей е свикан да се яви във военна комисия на 26 януари 2023 година При това - в документа има предизвестие за отговорността, която носи при нарушаване на разпоредбите за воинската работа.

От армията са се оправдали с това, че са получили сведенията от паспортната работа. Жената споделя, че още през 2009 година са предали данните за гибелта на детето пред администрацията.

" Искам този случай да се знае, тъй че другите дами и майки да не изпитат това, което аз изпитах още веднъж - и сълзите, и обидата, и омразата към тези хора, които се отнасят толкоз безконтролно към своята работа ", споделя тя.

Проблемите в базите данни на съветските военни комисариати доведоха до стотици кавги и сбъркани призовки по време на мобилизацията за войната в Украйна.

E1 описват, че единствено в района на Урал са мобилизирани 580 души " по простъпка " - хора с хронични болести, многодетни татковци, служащи в предпазени специалности и др.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР