Руската Централна избирателна комисия съобщи днес, че на 10 септември

...
Руската Централна избирателна комисия съобщи днес, че на 10 септември
Коментари Харесай

Русия ще проведе местни избори в четирите окупирани украински области

Руската Централна изборна комисия заяви през днешния ден, че на 10 септември ще създаде локални избори в четирите окупирани украински области, които предишния септември Русия разгласи за анексирани, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки международните организации.

Произвеждането на изборите там се планува да съвпадне с локалния избор в други съветски райони. На тези избори ще се избират локални парламенти и общински препоръки, както и регионални губернатори.

Русия не управлява изцяло Донецка, Луганска, Запорожска и Херсонска област в Източна и Южна Украйна и боевете в четирите области не престават.

Въпреки, че в окупираните от Русия четири украински области към момента се водят яростни боеве, директорката на съветската ЦИК Ела Памфилова сподели, че съветското министерство на защитата и Федералната работа за сигурност (ФСС) считат, че е допустимо там да се състоят избори през септември.

Русия разгласи четирите области за част от своята територия след небрежно проведени референдуми в окупираните елементи на Украйна предишния септември, които не бяха приети за законни от Киев и Запада, показва Ройтерс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР