Руската централна банка (РЦБ) обяви, че от днес спира да

...
Руската централна банка (РЦБ) обяви, че от днес спира да
Коментари Харесай

Руската централна банка спира да купува злато от банките, за да има за населението

Руската централна банка (РЦБ) разгласи, че от през днешния ден стопира да купува злато от банките, с цел да могат те да отговорят на търсенето от популацията, съобщи Франс прес, базирайки се на официално съобщение на банката.

" В момента търсенето от популацията за закупуване на физически златни кюлчета е повишено, най-много поради премахването на Данък добавена стойност за тези преводи ", показва институцията. РЦБ стартира още веднъж да купува злато на вътрешния пазар за благородни метали на 28 февруари 2022 година, близо две години, откакто беше прекратила тези интервенции. Това стана след нахлуването на съветските войски в Украйна. 

После влезе в действие анулацията на Данък добавена стойност за закупуването на злато от частни лица, до момента в който в това време рублата се срина поради западните наказания. Мярката цели да се избегне пазаруването на задгранична валута от популацията, което, когато е всеобщо, отслабва още повече националната валута.

Въведени бяха огромни ограничавания за пазаруването, тегленето и изнасянето от страната на задгранични валути. Рублата изгуби 40 % от цената си от началото на военната намеса. Част от валутните запаси на РЦБ в чужбина бяха замразени от Запада, ограничавайки опциите й за деяние.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР