Руската централна банка обяви, че спира да купува злато от

...
Руската централна банка обяви, че спира да купува злато от
Коментари Харесай

Руската централна банка спира да купува злато от банките

Руската централна банка разгласи, че стопира да купува злато от банките от през днешния ден , оповестява " Ройтерс ".

Целта е да могат да отговорят на нарасналото търсене на благородния метал от семействата в опит за справяне със западните наказания.

В момента търсенето от популацията за закупуване на физически златни кюлчета е повишено, най-много поради премахването на Данък добавена стойност за тези преводи, се показва в официално съобщение на РЦБ.

Институцията стартира още веднъж да купува злато на вътрешния пазар за благородни метали на 28 февруари - близо две години, откакто беше прекратила тези интервенции. Това се случи след нахлуването на съветските войски в Украйна.
 Русия стопира продажбата на непозната валута до септември
Русия стопира продажбата на непозната валута до септември

Ограничават руснаците при изтегляне на парите им в долари

Впоследствие влезе в действие анулацията на Данък добавена стойност за закупуването на злато от частни лица, до момента в който в това време рублата се срина поради глобите на Запада.

Мярката цели да се избегне всеобщото пазаруване на задгранична валута от популацията, което отслабва още повече националната валута.

Бяха въведени огромни ограничавания за пазаруването, тегленето и изнасянето от страната на задгранични валути.
 Борсите в Русия се сринаха поради упованията за нови наказания
Борсите в Русия се сринаха поради упованията за нови наказания

Индексът на московската борса спадна с над 20%...

Рублата изгуби 40% от цената си от началото на войната, а част от валутните запаси на РЦБ в чужбина бяха замразени от Запада, което ограничи опциите й за деяние.

Руската стопанска система и финансова система претърпяха сериозен трус, откакто Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство, Канада и Съединените щати се споразумяха определени съветски банки , което ще ги сложи отвън интернационалната финансова система. Това беше част от оповестения трети пакет наказания на Запада против Русия поради нахлуването й в Украйна. Към глобите се присъдиниха и.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР