Руската страна не даде разрешение на австрийската авиокомпания Austrian Airlines

...
Руската страна не даде разрешение на австрийската авиокомпания Austrian Airlines
Коментари Харесай

Москва не прие полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус

Руската страна не даде позволение на австрийската самолетна компания Austrian Airlines за идването на нейния полет от Виена до Москва в четвъртък по различен маршрут, който не мина през въздушното пространство на Беларус, съобщи БГНЕС.
" Austrian Airlines спря полети над въздушното пространство на Беларус до в допълнение уведомление въз основа на рекомендация от Агенцията за авиационна сигурност на Европейски Съюз (EASA). Поради тази причина е належащо също по този начин. Промяната в маршрута на полета би трябвало да бъдат утвърдени от управляващите. Руските управляващи не ни дадоха такова позволение. В резултат Austrian Airlines беше принудена да анулира днешния полет от Виена до Москва ", съобщи Austrian Airlines в отговор на искане за коментар по отношение на анулирането полета от Виена до Москва в четвъртък сутринта.
 Лавров прикани Запада да не демонизира Беларус Лавров прикани Запада да не демонизира Беларус
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров прикани западните страни да престанат да демонизират Беларус по въпроса за аварий...
На 25 май Austrian Airlines съобщи пред ТАСС, че въздушният транспортьор е решил да спре полетите през въздушното пространство на Беларус и ще лети около него по отношение на решението, взето в Европейски Съюз заради на 23 май в Минск на аероплан на ирландската компания Ryanair. Поради това полетът от Виена до Москва, плануван за 27 май, не трябваше да лети над Беларус.
На 26 май австрийското министерство на превоза съобщи пред ТАСС, че EASA издава информативен бюлетин за сигурност, в който европейските самолетни компании са посъветвани да заобикалят въздушното пространство на Беларус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР