Руската страна иска до края на годината България да представи

...
Руската страна иска до края на годината България да представи
Коментари Харесай

Достоверен източник огласи какви основни енергийни теми обсъждат Радев и Путин

Руската страна желае до края на годината България да показа вид за рестарт на плана АЕЦ Белене, съобщи Канал 3, базирайки се на меродавен източник в Сочи. Не инцидентно в съветската делегация е генералният шеф на " Росатом " Алексей Лихачов.

Българският президент Румен Радев организира своята дълго чакана среща с съветския си сътрудник Владимир Путин.

Сред главните тематики е енергетиката, а точка 4 от дневния ред визира и интереса ни към " Турски поток ":



" Правителството на България демонстрира интерес към плана за прокарването на газопровода от Русия към Турция " Турски поток ". " Газпром " и Министерството на енергетиката на България изследват опцията за разширението на българската газопреносна система от границата с Турция до границата със Сърбия и при нужда - до други прилежащи страни ".

Припомня се, че енергетиката е основен бранш за взаимните връзки, като 75% от износа на Русия в България са енергийни запаси. Русия е единствен снабдител на газ в България, като всяка година доставя 3 милиарда куб. м (от 1974 г.), като доставките вървят по три разклонения на газопровода Тираспол - Измаил.

Министерството на енергетиката на България ще показа на Москва разнообразни разновидности за потребление на съветското съоръжение за АЕЦ „ Белене “. Това се споделя още в документи към договарянията сред президентите Владимир Путин и Румен Радев, които се водят в Сочи.

" До края на юни 2018 година Министерството на България би трябвало да показа разновидности за потреблението на създаденото от съветска страна съоръжение, в това число за рестартиране на плана “, се споделя в материалите. От тях излиза наяве също, че Русия може да приключи договарянията за VI блок на АЕЦ „ Козлодуй “ в България до края на 2018 г

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР