Руската страна е убедена, че прекратяването на доставките на оръжие

...
Руската страна е убедена, че прекратяването на доставките на оръжие
Коментари Харесай

МВнР на Русия: Отказът на Запада от доставка на оръжия за Киев и извеждането на инструкторите ще осигури деескалация

Руската страна е уверена, че прекратяването на доставките на оръжие за Украйна и изтеглянето на западните инструктори от нейна територия бързо ще стабилизира обстановката в страната. Това сподели в сряда на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Убедени сме, че е допустимо да се реализира деескалация на обстановката към Украйна, за която нашите западни сътрудници приказват и пишат толкоз доста. Може доста бързо. За да създадем това, би трябвало да спрем доставките на оръжие за Украйна, да отзовем западните военни съветници и инструктори от нейна територия, да спрем взаимните учения на Въоръжените сили на Украйна и страните от НАТО. А също и да се изтеглят всички непознати оръжия, доставени преди този момент в Киев оттатък рамките на украинската територия ", сподели дипломатът.

Захарова сподели, че Руската федерация приканва за на практика стъпки за деескалация в Украйна без нагнетяване на обстановката. „ Призоваваме за преустановяване на изкуствената ескалация на напрежението към Украйна, предприемане на на практика стъпки, които биха били ориентирани към действителна деескалация на обстановката и споразумяване на спора в Донбас въз основа на ефикасен пакет от мерки”, сподели дипломатът.

Според нея Руската федерация също приканва Запада да посети другата страна на линията на прикосновение в Донбас. Дипломатът напомни, че на 7-8 февруари външните министри на Германия, Австрия, Словакия и Чехия посетиха линията на прикосновение. " Уж е благородна задача. Уж процесът, за който постоянно сме призовавали, е почнал ", уточни тя. " И в този момент, в бронежилетки и каски, западните дипломати напреднаха към линията на прикосновение. Но има един колорит: само от една страна, от страната, следена от Киев. Незнайно за какво не минаха по-нататък. "

„ Трябва да преминете тази линия, която не е алена за вас, имам поради линията на прикосновение. Все отново да посетите и почетете с вниманието си тези хора, които страдат от доста години, тъй като в миналото вие вдъхновявахте украинските политици да извършат антиконституционен прелом “, акцентира Захарова.

Според Захарова, макар работата в района на огромен брой интернационалните специалисти, в това число наблюдаващи на ОССЕ, западните представители старателно си затварят очите за протичащото се в Донбас и заобикалят да посещават Донецк и Луганск. „ Но в случай че към този момент сте стигнали до там, тогава за какво да не се възползвате от тази опция и да не говорите с хората? “, продължи тя.

В тази връзка дипломатът обърна внимание и че западното общество в никакъв случай не приказва за Донбас със заглавия за филантропичната злополука там. „ Те се интересуват от всичко. Всички райони на света, които не включват страните на тяхната акредитация, имам поради континенти, материци. Да, благородна идея е да се отразява обстановката във всички краища на планетата. Намирайки се в Съединени американски щати, да те е грижа за уйгурите, намирайки се във Англия, да задаваш въпроси за Мианмар “, продължи тя.

„ Но има един дребен колорит: Англия и Украйна са един европейски континент. По един или различен метод те са съседи във връзка с общото на това единно европейско пространство. Защо тогава обстановката с правата на човек на десетки хиляди километри от Англия по този начин вълнува Лондон и стартират своите репортажи с правата на индивида, а когато се стигне до непосредствения комшия по континент, страната не помни за тези човешки права?”, уточни Захарова.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР