Руската служба на BBC News заяви, че след значително се

...
Руската служба на BBC News заяви, че след значително се
Коментари Харесай

ISW: Кремъл с бум на репресиите срещу таджиките след Крокус. Пр...

Руската работа на BBC News съобщи, че след доста се е нараснал броят на делата, свързани с нарушавания на разпоредбите за влизане на непознати жители в Русия.

На 27 март BBC News Russian Service заяви, че от сутринта на 25 март са регистрирани 784 такива случая спрямо 1 106 за цялата предишна седмица. Руски юрист, който постоянно работи с таджикистански жители, заяви пред BBC News Russian Service, че единствено на 25 март над 100 души са чакали в Московския областен съд да прегледа делата им и че съветските управляващи са изключително ориентирани към мигрантите от Таджикистан по време на обиските.

 

BBC News Russian Service заяви, че представители на таджикската диаспора в Русия чакат съветските управляващи да проведат огромна вълна от депортации след нападението в " Крокус сити хол ". Руски вътрешен източник твърди на 27 март, че неуточнени настоящи лица са дали на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Москва " негласна " заповед да " не щадят " мигрантите и чиновниците на Министерство на вътрешните работи да употребяват личната си преценка на място.

 

Вътрешният източник твърди, че съгласно него съветските управляващи не се готвят да правят нападения в мигрантските общности, само че ще ползват " най-строги ограничения " по отношение на мигрантите в " противоречиви обстановки ".

 

На 27 март осведомителната работа на Кремъл ТАСС съобщи, че съветската полиция и Росгвардия са направили обиск в склада Wildberries в Електростал, Московска област, с цел да ревизират документите на служащите мигранти, а съветският опозиционен вестник Baza заяви, че съветските управляващи са задържали 21 души по време на обиска.

 

Няколко съветски ултранационалистически военни блогъри се оплакаха, че методът, по който в рускоезичните учебни заведения в Таджикистан се преподава за историческата имперска окупация на Таджикистан от Русия, обезкуражава таджикските мигранти да се интегрират в съветското общество, като всъщност упрекват мигрантите за отчуждението, на което ги подлага съветското общество.

Избрани съветски публични лица наскоро приканиха за въвеждането на няколко антимигрантски политики, които съветските управляващи надали ще вкарат, като се има поради зависимостта на Русия от мигрантите за генериране на работна мощ и потребностите от работна ръка.

 
Възможно е съветските управляващи да продължат практиката на навлизане в работни места на мигранти и да засилят репресиите по граничните пунктове, с цел да успокоят краткотрайно прочувствените апели за отмъщение след нападението от 22 март, до момента в който Кремъл продължава да създава безапелационна и практична реакция.

 

На 26 март Мисията на Организация на обединените нации за наблюдаване на правата на индивида в Украйна (HRMMU) разгласява 38-ия си отчет за положението на правата на индивида в Украйна, в който се удостоверяват някои от дългогодишните оценки на ISW по отношение на в окупираните територии и във връзка с украинските военнопленници.

 

Докладът в детайли разказва дейностите сред 1 декември 2023 година и 29 февруари 2024 година и включва нови констатации за злоупотребите на Русия с украински военнопленници през този интервал, учредени на изявленията с 60 неотдавна освободени мъже военнопленници.

 

Почти всички военнопленници, които Организация на обединените нации интервюира, в детайли разказват по какъв начин са били измъчвани от съветските сили с побои и електрошокове и заплашвани с екзекуция, а над половината от интервюираните са претърпели полово принуждение.

 

Мисията на Организация на обединените нации също по този начин заяви, че разполага с доказателства за екзекутирането на най-малко 32 военнопленници от съветските сили при 12 разнообразни случая през отчетния интервал и без значение ревизира три от изтезанията.

ISW е следила доказателства от открити източници за няколко изтезания на военнопленници през този регистриран интервал.

 

Екзекуцията по бързата процедура и неприятното отношение към военнопленниците е нарушаване на член 3 от Женевската спогодба за отнасяне на военнопленниците.

Докладът на Върховния комисариат за човешки права също по този начин в детайли разказва насилствената русификация на украинското население в окупираните региони, в това число налагането на съветски политически, правни и административни системи в окупирана Украйна в нарушаване на интернационалните правни отговорности на Русия като окупационна мощ.

 

ISW е докладвала в детайли за спецификата на противозаконната окупация на Украйна от Русия, в сходство с констатациите в отчета на Организация на обединените нации.

 

Руски публични лица след офанзивата на Crocus City Hall, което евентуално ще ускори реториката по отношение на хипотетичните западни и украински закани, с цел да генерира по-голяма вътрешна поддръжка за войната в Украйна.

 

Руският следствен комитет и Генералната прокуратура обявиха на 27 март, че ще прегледат апела на съветската Държавна дума за следствие на американско и западно финансиране и образуване на терористични офанзиви против Русия. Руският следствен комитет, Генералната прокуратура и депутатите от Думата, които направиха обжалването, не загатнаха категорично нападението на Crocus City Hall.

 

Представители на Кремъл преди този момент обвързаха Украйна и Запада с офанзивата против Crocus City Hall, само че към момента не са повдигнали публично обвиняване и Кремъл може да се въздържи от издаване на публично обвиняване, защото всички налични доказателства не престават да демонстрират, че Ислямска страна (ИД) е доста евентуално виновен за офанзивата.

 

Руски публични лица рутинно разказват украинските военни удари против законни военни цели в окупирана Украйна и Русия като тероризъм и поредно настояват, че западните артисти оказват помощ за организирането на тези удари.

 
Кремъл евентуално се стреми да се възползва от по-широките обществени страхове и гнева на руснаците след нападението в Crocus City Hall, като показа Украйна, Съединени американски щати и Запада като непосредствени терористични закани.

 

Кремъл евентуално се надява, че възприемането на украинското и западното присъединяване в нападението в Crocus City Hall ще усили вътрешната поддръжка за войната в Украйна, а съветските публични лица евентуално ще се базират на по-широк взор върху това, което смятат за тероризъм, с цел да продължат да показват украинците като терористи, а Запада - като спонсор на тероризма.

Кремъл въпреки всичко може публично да упрекна Украйна в осъществяването на нападението в Crocus City Hall, в случай че счита, че тези други осведомителни старания не са задоволителни, с цел да провокират вътрешната реакция, която евентуално желае.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР