Руската състезателка по стрелба с лък на Олимпийските игри в

...
Руската състезателка по стрелба с лък на Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Руска състезателка по стрелба с лък е припаднала на Токио 2020

Руската състезателка по пукотевица с лък на Олимпийските игри в Токио Светлана Гомбоева е получила топлинен удар, изгубила е схващане и това е повода за нейния пристъп, разгласи треньорът Станислав Попов.

"Светлана се връщаше след края на квалификацията, загуби схващане и се свлече на земята. Първи към нея се притекоха на помощ треньорите на другите отбори- Италия, Англия и Съединени американски щати. Те й оказаха първа помощ, след което локалните лекари я водиха в незабавния център, където положението й е усъвършенствано, написа Попов в една от обществените мрежи.

Според думите му, момичето не е издържало да стои през целия ден под непрекъснатото слънце.

"За първи път ми се случва такова нещо. Бяхме на лагер във Владивосток и там времето е сходно, само че тук задухът си оказа своето въздействие ", споделя още треньорът.

А сребърната медалистка от Рио 2016 Ксения Перова добавя: "Тя получи безоблачен удар, доста е горещо. Освен това се движим единствено по асфалт, който по този начин се е напекъл, жега идва и от него. Разбира се, всичко това е в комбинацията с предстартовото неспокойствие. Но това задушно и горещо време е главната причина Светлана да загуби схващане ", показа тя.

Иначе Гомбоева зае 45-о място в квалификациите на стрелбата с лък.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР