Руската съдебна власт обяви днес, че две млади жени са

...
Руската съдебна власт обяви днес, че две млади жени са
Коментари Харесай

Осъдиха млади рускини заради публикация на целувка помежду им

Руската правосъдна власт разгласи през днешния ден, че две млади дами са санкционирани с по 500 евро, тъй като се целували в заведение и по-късно разгласили видеозапис на целувката си. Съдебната глоба беше наложена на фона на репресии против ЛГБТ общностите в страната, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Във видеото, оповестено в обществените мрежи, двете жени  седят на маса, като едната сякаш прави предложение за брак на приятелката си с пръстен и целувка.

Подсъдимите са на 19 и 24 години, а имената им не се разкриват. Те бяха приети за отговорни по текст от Наказателния кодекс против „ агитация на нетрадиционни връзки и (или) полови желания “, съобщи  в „ Телеграм “ пресслужбата на съдилищата в южния съветски град Краснодар.

Съдът в Краснодар наложи на двете млади дами " административна санкция от по 50 000 рубли " (около 500 евро по настоящия курс), макар че те към този момент са се " извинили " пред полицията.

На фотоси, получени от държавната организация РИА Новости, се вижда по какъв начин едната от младите дами със замъглено лице изяснява в полицейския сектор, че това е било „ смешка “, измислена за техните клиенти в обществените мрежи.

Според прокуратурата „ през февруари 2024 година тези две жителки на град Краснодар са разгласили видеоклип, изобразяващ непочтено държание на публично място “.

От 2013 година закон в Русия не разрешава " пропагандата " на " нетрадиционни полови връзки ", ориентирана към малолетни.

В атмосфера на засилени репресии в съветското общество след нападението на Русия над Украйна, в края на 2022 година това законодателство беше доста разширено, с цел да забрани всяка форма на ЛГБТ+ „ агитация “ в медиите, в интернет, в книги и филми.

В началото на предишния месец младата Ирина Мосина беше санкционирана за издание онлайн на фотоси на знамето с цветовете на дъгата – знак, считан за „ екстремистки “, защото през ноември 2023 година съветските управляващи не разрешиха „ интернационалното “ придвижване „ ЛГБТ+.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР