Руската рубла се срина в днешната търговия под границата от

...
Руската рубла се срина в днешната търговия под границата от
Коментари Харесай

Руската рубла се срива под натиска на спада на приходите от износ

Руската рубла се срина в днешната търговия под границата от 82 рубли за $ под натиска на слабите доходи от експорт и засиленото търсене на непозната валута, съобщи Ройтерс.

Спадът на рублата е непрекъснат през последните седмици под натиска на дефицита на непозната валута и продажбите на западните бизнеси в страната. По-късно през днешния ден съветският президент Владимир Путин ще разиска положението на валутния пазар с висши представители на администрацията си.

Към обяд локално време рублата падна по отношение на $ с 0,7 на 100 до 82,16 рубли, загуби 1 на 100 по отношение на еврото до 89,74 рубли и изтри 0,6 на 100 по отношение на юана до 11,92 рубли.

Анализатори чакат тази седмица рублата да остане под напън в диапазона 80-83 $, само че считат, че спадът няма да продължи и съветската валута даже може да обърне наклонността.

След като през предходната година рублата беше една от най-добре представящите си валути в света, от началото на тази тя следва низходяща наклонност под натиска на западните наказания върху най-важния съветски експортен артикул - петрола, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР