Руската рубла се срина с около 7 на сто спрямо

...
Руската рубла се срина с около 7 на сто спрямо
Коментари Харесай

Рублата се срина с над 7 на сто след новото понижение на водещите лихви на РЦБ

Руската рубла се срина с към 7 на 100 по отношение на $ и еврото, откакто по-рано през днешния ден централната банка смъкна водещите си лихви до 11 на 100 на изключително съвещание за паричната политика и загатна, че са вероятни още намаления поради отслабващия инфлационен риск, съобщи Ройтерс.

Руската централна банка (РЦБ) понижи основната си ставка с 300 базисни пункта за трети следващ път, понижавайки още веднъж цената на заемите след изключителното ѝ повишение до 20 на 100 в края на февруари, дни след съветската инвазия в Украйна.

Управителката на РЦБ Елвира Набиулина съобщи на банкова конференция, че финансовата институция е предотвратила инфлационна серпантина и ще понижи прогнозите си за инфлацията през 2022 година от 18-23 на 100, потвърждавайки сигналите, че е допустимо регулаторът още веднъж да понижи лихвите на идващото си съвещание на 10 юни.

Рублата поевтиня със 7, 1 на 100 в обедната търговия по отношение на $ и се търгуваше по курс 63,55 рубли за $ по отношение на вчерашните 55,80 рубли за $ - най-високият курс от февруари 2018 година, и върви към 64 рубли за $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР